Tegyük szebbé a karácsonyát több száz gyermeknek!

Kedves Cserkésztestvérek!

Kevés olyan szép látvány van, mint a boldogság fénye egy gyermek szemében. Karácsonykor a meglepetés öröme által sok millió ilyen kis szikra fényesíti be az otthonokat, de vannak olyan családok is, ahol ez nem adatik meg. Idén szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy ilyen otthonok közül is minél többet megtölthessen az öröm fénye, a gyermekek boldogságtól csillogó tekintetétől. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, december 20-án a Magyar Cserkészszövetség jótékonysági rendezvénnyel készül, ahol ötszáz hátrányos helyzetű gyermeket látunk vendégül egy programokban bővelkedő eseményen, a Római-parton lévő Csónakház Mulatóban.

A koncertek, kézműves foglalkozások és számos egyéb program nyújtotta élményeken kívül azt szeretnénk, hogy ezek a gyermekek kézzel fogható ajándékokat is kapjanak.

A jótékonysági ajándékozás egyik legismertebb formája, a cipősdoboz akció, amit egy angol nagymama indított útjára. A II. világháború után az idős asszony látva és megsajnálva a nélkülöző gyermekeket, úgy érezte, hogy tennie kell valamit. Összecsomagolta hát ajándékait egy cipősdobozba és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem is sejtette, hogy ötlete világméreteket ölt majd, hiszen azóta több millió rászoruló gyermek örülhetett ilyen cipősdoboznak világszerte, amelyeket ajándékkal töltöttek meg segítő szándékú emberek.

December 20-án mi is szeretnénk továbbvinni az angol nagymama nemes gesztusának hagyományát, aminek köszönhetően remélhetőleg ebben a sok száz szempárban is fellobban majd a boldogság lángja.
Kérjük, hogy segíts Te is ebben, és tölts meg egy cipősdobozt ajándékokkal, amit személyes ajándékaiddal adhatunk át december 20-án egy rászoruló gyermeknek.

Mit tegyél?

1. Keress egy jó állapotban lévő cipősdobozt.
2. Találd ki, aztán írd rá a dobozra, hogy milyen korú és nemű gyermeket szeretnél/tudsz megajándékozni (7-14 éves gyerekeket hívtunk meg a rendezvényre).
3. Tegyél a dobozba ajándékot, vagy ajándékokat maximum 2000 Ft értékben. (Az értékhatárt azért tartjuk fontosnak, hogy minden gyermek nagyjából egyforma értékű ajándékban részesülhessen.) Ennek az ajándéknak nem kell feltétlenül vásárolt dolognak lenni. Ha van nálad otthon jó állapotban lévő olyan játék, iskolai eszköz, vagy bármi, amivel úgy érzed, örömöt tudsz okozni egy gyermeknek, tedd bele azt a dobozba. (Arra kérünk, hogy az értékhatárt így se lépd át.)
4. És valami plusz…

Töltsd meg lélekkel is a dobozt!

Van egy számodra fontos tárgy, vagy emlék, ami meghatározta gyerekkorodat és kapcsolódik a cserkészethez? Úgy érzed, hogy a története fontos üzenet, jó tanács lehet egy gyermeknek? Tedd a dobozba ezt a tárgyat és írd le a történetét, vagy ossz meg levélben egy olyan cserkészélményedet, amellyel üzenhetsz a gyermeknek, aki a cipősdobozt kapja. Vagy egyszerűen írj karácsonyi üdvözletet, személyes jókívánságaiddal. Ha szeretnéd írd alá a leveled, vagy, ha a csapatoddal közösen külditek, akkor a csapatszámotokat is tüntessétek fel, de tehettek bele akár egy kedves csapat-selfiet is.

A cipősdobozodat feladhatod postán, behozhatod személyesen az alábbi irodák valamelyikébe, vagy ha részt veszel az INDABA-n, akkor már ott is leadhatod.

Tegyük közösen szebbé ötszáz gyermek karácsonyát!

Mivel a cipősdobozok leadási határideje december 15. a mátyásföldi felajánlások dec 14. vasárnapig gyűlhetnek. 

A bal oldali cserkészszobában péntek este 6-8-ig, és a vasárnap esti mise után van lehetőség leadni a közösségi házban a csomagokat.

Share →

Vélemény, hozzászólás?